_γενικά

Το Pamporovo βρίσκεται στο κέντρο της οροσειράς της Ροδόπης, σε υψόμετρο 1650m και με ψηλότερη κορυφή τη Snejanka (Σνεγιάνκα) στα 1926m. Βρίσκεται σε απόσταση 260 χλμ από τη Σόφια και 340 χλμ από τη Θεσσαλονίκη. Η βλάστηση της οροσειράς της Ροδόπης με τα απέραντα ελατοδάση και τα αμέτρητα ρέματα και ποταμάκια (πολλά από τα οποία είναι παραπόταμοι του Νέστου και του Άρδα) αφήνουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη ενθουσιασμένο. Στην περιοχή του Pamporovo υπάρχουν οι παραδοσιακοί οικισμοί Shiroka Laka, Progled, Momchilovtsi, Gela, Bachkovski, τα  ιαματικά  λουτρά Narechenskite και οι λίμνες του Smolyan.

Η χιονοδρομική περίοδος διαρκεί από τις αρχές Δεκεμβρίου ως τα μέσα Απριλίου και είναι χαρακτηρισμένο σαν το πιο ηλιόλουστο χιονοδρομικό στη Βουλγαρία. Το χιονοδρομικό είναι καλοσχεδιασμένο με 5 εναέριους και 9 συρόμενους αναβατήρες, 37km με πίστες κατάβασης και 25km με πίστες αντοχής, ενώ το 90% των πιστών διαθέτει σύστημα τεχνητής χιόνωσης. Το πλάτος και οι κλίσεις των πιστών είναι ιδανικές για βελτίωση της τεχνικής όλων των επιπέδων. Στη βάση του χιονοδρομικού θα βρείτε σχολή ski και καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού. Στην ευρύτερη περιοχή του χιονοδρομικού θα βρείτε εστιατόρια που σερβίρουν παραδοσιακή βουλγάρικη κουζίνα, fast food, πιτσαρίες, καφέ, μπαρ, club, και καταστήματα με εξοπλισμό ski/ snowboard. Από τη σαιζόν 2015-2016 λειτουργεί με κοινή κάρτα με το διπλανό μικρό χιονοδρομικό Mechi Chal (Chepelare).

Για τη διαμονή σας μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα 2 ξενοδοχεία που βρίσκονται στο κέντρο του Pamporovo και κοντά στο ski center 1 (μία από τις βάσεις του χιονοδρομικού) Orlovetz hotel 5* και Perelik hotel 5*. Το Perelik ανακαινίστηκε πλήρως το 2017 και το Orlovetz το 2018.

Στο Παμπόροβο δεν θα βρείτε την κοσμική ζωή του Μπάνσκο ή του Μπόροβετς και σίγουρα θα ταξιδέψετε αρκετά για να φτάσετε αφού είναι το πιο μακρινό από τα τρία μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα της Βουλγαρίας και η διαδρομή με το λεωφορείο διαρκεί 6,5 – 7 ώρες (με το αυτοκίνητο 5 – 5,5 ώρες) από Θεσσαλονίκη. Είμαστε σίγουροι όμως ότι το τοπίο με το ονειρεμένο ελατόδασος της Ροδόπης, η πολύ σωστή σχεδίαση των χιονοδρομικών υπηρεσιών και η πληθώρα αναβατήρων θα σας ανταμείψουν!

Οι πρώτες εκδρομές της σαιζόν πραγματοποιούνται την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ ακολουθεί και μια εκδρομή την Καθ. Δευτέρα.

_tips of the trip

 • εκμεταλλευτείτε το πακέτο που περιλαμβάνει την κάρτα lift για να γλυτώσετε τις αναμονές στα εκδοτήρια
 • οι κάρτες lift που περιλαμβάνονται στο πακέτο είναι όσες και οι διανυκτερεύσεις
 • αν επιθυμείτε και αναλόγως την ώρα άφιξης, μπορείτε να επιλέξετε δύο κάρτες μισής μέρας (για την πρώτη και την τελευταία μέρα)

_σημαντική ενημέρωση

Οι οργανωμένες εκδρομές για τα χιονοδρομικά κέντρα της Βουλγαρίας θα ξεκινήσουν μόλις αρθεί η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός περιφερειακών ενοτήτων και η απαίτηση αρνητικού covid – test 72 ωρών κατά την αναχώρηση και την επιστροφή προς/ από τη Βουλγαρία. Μέχρι τότε μπορούμε να εξυπηρετήσουμε μεμονωμένες κρατήσεις πελατών που θα ταξιδέψουν με ιδιωτικά μεταφορικά μέσα.

_αναχωρήσεις

Κ. Δευτέρα στο Pamporovo | 12-15 Μαρ ’21

 • Επιβάρυνση για 3ήμερη κάρτα lift ενήλικα ή παιδιού άνω των 12 ετών: +70€
 • Επιβάρυνση για 3ήμερη κάρτα παιδιού από 7 ως 12 ετών: +40€
Εκτύπωσε το

_οι τιμές είναι ανά άτομο σε δίκλινο και περιλαμβάνουν:

 • Μεταφορά με λεωφορείο με 65% πληρότητα από/ προς Θεσσαλονίκη και Δράμα (διασταύρωση Ξηροποτάμου)
 • Διαμονή και διατροφή αναλόγως το πακέτο επιλογής σας
 • Μετακινήσεις προς/ από τη βάση των αναβατήρων βάση προγράμματος του ξενοδοχείου
 • Ελεύθερη χρήση πισίνας & γυμναστηρίου. Οι υπόλοιπες παροχές εξαρτώνται από την πολιτική του κάθε ξενοδοχείου, π.χ. στο Perelik το καινούριο διώροφο Wellness Spa έχει χρέωση 9€/ άτομο/ ημέρα.
 • Τα πακέτα ημιδιατροφή + lift pass περιλαμβάνουν την κάρτα χρήσης των αναβατήρων. Οι κάρτες lift που περιλαμβάνονται στο πακέτο είναι όσες και οι διανυκτερεύσεις (π.χ. 4 διανυκτερεύσεις = 4 ημερήσιες κάρτες lift). Αν επιθυμείτε και αναλόγως την ώρα άφιξης, μπορείτε να επιλέξετε δύο κάρτες μισής μέρας (για την πρώτη και την τελευταία μέρα).
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, συνοδό του γραφείου μας, ΦΠΑ

_οι τιμές δεν περιλαμβάνουν:

 • Τις κάρτες lift
 • Extra γεύματα και ποτά

_μαθήματα ski & snowboard:

Τις περιόδους που υπάρχουν οργανωμένες εκδρομές στο Pamporovo μπορείτε να προγραμματίσετε μαθήματα ski & snowboard για παιδιά με δασκάλους της σχολής μας Explosivo ski school

_σημαντικές πληροφορίες:

 • Για να ταξιδέψετε στη Βουλγαρία χρειάζεστε διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες. Ο διοργανωτής δε φέρει ευθύνη σε περίπτωση που ο πελάτης δε διαθέτει τα νόμιμα έγγραφα για τη διέλευση των συνόρων. Οι υπηρεσιακές ταυτότητες δεν αποτελούνε ταξιδιωτικό έγγραφο. Οι κάτοχοι μη ελληνικών εγγράφων έχουν την ευθύνη για τυχόν απαίτηση βίζας για τη διέλευση των συνόρων (περισσότερες πληροφορίες μπορούν να πάρουν από τη Βουλγάρικη πρεσβεία ή προξενείο ή την αστυνομία συνόρων 2323041222)
 • Παιδιά μέχρι 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο
 • Παιδιά κάτω των 18 που ταξιδεύουν με ένα γονέα χρειάζονται επικυρωμένη εξουσιοδότηση/ συγκατάθεση του άλλου γονέα. Παιδιά που ταξιδεύουν χωρίς τους γονείς χρειάζονται επικυρωμένη εξουσιοδότηση/ συγκατάθεση και από τους δύο γονείς
 • Σύμφωνα με το διεθνή ξενοδοχειακό κανονισμό μπορείτε να παραλάβετε το δωμάτιο σας από τις 14:00 (check in) και να το παραδώσετε το μέχρι τις 12:00 (check out)
 • Οι εκπτωτικές τιμές των παιδιών ισχύουν για τη διαμονή τους σε δωμάτιο με δύο ενήλικες
 • Οι αναχωρήσεις από το Pamporovo πραγματοποιούνται 14:00-14:30, αναλόγως το ξενοδοχείο. Για την ακριβή ώρα θα ενημερωθείτε από τα ενημερωτικά έγγραφα που θα λάβετε από το συνοδό σας