Ποιοι είμαστε

“Αν σε φοβίζει, τότε αξίζει να το προσπαθήσεις”
Seth Gobin

Σχετικά με το Explosivo

Το Explosivo, ως γραφείο γενικού τουρισμού και υπαίθριων δραστηριοτήτων, ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2005. Ιδρυτές, η Κατερίνα Βαφειάδου, απόφοιτος ΤΕΙ τουριστικών επιχειρήσεων και ο Θανάσης Στυλιανού, απόφοιτος πανεπιστημίου Μακεδονίας. Σαν αντικείμενο είχε από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας, την οργάνωση και υλοποίηση εκδρομών σε χιονοδρομικά κέντρα και τις δραστηριότητες στη φύση.

_τα πρώτα βήματα

Το πρώτο Σάββατο του 2005 ξεκίνησαν οι διαδρομές του πιο τρελού Snow Bus με πρώτο προορισμό τα 3-5 Πηγάδια Νάουσας. Στη συνέχεια Βασιλίτσα, Καϊμάκτσαλαν, Φαλακρό, Πισοδέρι, Σέλι, Ελατοχώρι, Ανήλιο, Bansko, Borovets, Pamporovo, Kopaonik, Mayrhofen, Saalbach, Innsbruck, Gudauri μπήκαν στο πρόγραμμα του Explosivo, εδραιώνοντας το στη συνείδηση του κοινού της βόρειας Ελλάδας σαν το εξειδικευμένο γραφείο στους χιονοδρομικούς προορισμούς. Το 2005 πραγματοποιήθηκαν επίσης, η πρώτη εκδρομή για το grand prix της Κωνσταντινούπολης, εκδρομή στη Ρώμη για τη συναυλία των U2 και το πρώτο Aventura. Και οι τρεις διοργανώσεις παραμένουν οδηγοί για το ύφος και το αντικείμενο των εκδρομών μας μέχρι σήμερα.

_η σχολή ski

Τον Ιανουάριο του 2006, μαζί με τον καθηγητή φυσικής αγωγής Κωνσταντίνο Τράκη δημιουργήσαμε την Explosivo Ski School. Μια σχολή ski που μέσα σε λίγα χρόνια κέρδισε το σεβασμό όλων των ανθρώπων της χιονοδρομίας. Από τη σεζόν 2023-2024 αναλαμβάνει ως υπεύθυνος της σχολής σκι ο Θωμάς Καραγιώργος.

_η σχολή snowboard

Tο χειμώνα 2012-2013 προχωρήσαμε στη δημιουργία της μοναδικής εξειδικευμένης Explosivo Snowboard School μαζί με τον Μανώλη Κατσαράκη.

_έγκριση από την ΙΑΤΑ

Το καλοκαίρι του 2006 στο πλαίσιο της περαιτέρω βελτίωσης των υπηρεσιών μας, παίρνουμε την έγκριση από την IATA για την απευθείας έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων καθώς επίσης και από όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες της Ελλάδας για την έκδοση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κάνοντας πιο άμεση και ολοκληρωμένη την εξυπηρέτηση των πελατών μας.

_η συνέχεια ως σήμερα

Το 2007 και μετά από 2,5 χρόνια λειτουργίας μετακομίζουμε στα καινούρια γραφεία μας, στην οδό Βαζελώνος 23, δίπλα στον πεζόδρομο Καλαμαριάς.
Το καλοκαίρι του 2008 συμμετέχουμε και εμείς στην προσπάθεια της εθνικής Ελλάδας ποδοσφαίρου στο Euro 2008 διοργανώνοντας με επιτυχία εκδρομές για όλα τα παιχνίδια της εθνικής μας στο Σάλτσμπουργκ.
Παράλληλα, από το Νοέμβριο του 2008 μέχρι το Νοέμβριο του 2014 αναλαμβάνουμε μαζί το Zero Gravity τη διαχείριση και λειτουργία του Naousa Natura Mountain Sports Hotel, ενώ τις χρονιές 2012-2014 διαχειριζόμαστε το hotel 3-5 Pigadia μαζί με την εταιρία των αδερφών Νουλίκα. Και τα δύο ξενοδοχεία στην περιοχή των 3-5 Πηγαδιών. Τις χρονιές 2015-2016 & 2016-2017 αναλαμβάνουμε μαζί με την εταιρία “Γ.Α. Υπηρεσίες Διαχείρισης Εγκαταστάσεων Α.Ε.”τη διαχείριση του κεντρικού chalet και του snowbar στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν.
Το Νοέμβριο του 2016 μεταφερόμαστε στη νέα έδρα μας στην οδό Τσιμισκή 115, στον πρώτο όροφο (επάνω από το Zero Gravity).

Ελπίζουμε να τα πούμε σύντομα από κοντά σε κάποια από τις εκδρομές ή τις διοργανώσεις του Explosivo!

Με αγάπη,
H ομάδα του Explosivo