_γενικά

Το Borovets είναι το παλαιότερο χειμερινό θέρετρο της Βουλγαρίας, με ιστορία από το 1896 και μαζί με τα χιονοδρομικά κέντρα του Pamporovo και του Bansko αποτελούν τη μαγική τριάδα της Βουλγαρίας!! Με τα χρόνια αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο σύγχρονα και μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα των Βαλκανίων. Εκεί έχουν διοργανωθεί δύο Παγκόσμιοι αγώνες σκι, ενώ η πίστα διάθλου θεωρείται μία από τις καλύτερες στον κόσμο. Εγκατεστημένο στο όρος Ρίλα, η βάση του βρίσκεται στα 1.350 μέτρα, ενώ οι υψηλότερες πίστες του φτάνουν σε υψόμετρο 2.600 μέτρων. H κορυφή του ονομάζεται Μουσάλα, είναι η υψηλότερη της Βαλκανικής Χερσονήσου και βρίσκεται σε ύψος 2.925 μέτρα.

Η κοντινότερη πόλη στο χιονοδρομικό κέντρο είναι το Σάμοκοβ, σε απόσταση μόλις 10 χιλιομέτρων, ενώ απέχει μόλις 73km από τη βουλγαρική πρωτεύουσα Σόφια και 270km από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο χειμώνας στο Borovets είναι ήπιος αλλά με μεγάλες ποσότητες χιονιού! Οι πλαγιές είναι χιονισμένες συνήθως από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Απρίλιο ενώ οι θερμοκρασίες κυμαίνονται γύρω στους 0C.

Χιονοδρομικό

Περιτριγυρισμένο από δάση και τοπία αλπικής ομορφιάς είναι το ιδανικό μέρος για χαλάρωση, αναψυχή και σκι! Οι πίστες στο Μπόροβετς χωρίζονται σε 3 περιοχές: το Sitnyakovo, το Yastrebets και το Markudjik. Υπάρχουν πίστες για σκι και snowboard, άλματα, νυχτερινό σκι (8 πίστες φωτιζόμενες!!!), skidoo, πατινάζ, cross country και δίαθλο. Το συνολικό μήκος των πιστών φτάνει τα 58km και είναι κατάλληλες για κάθε επίπεδο, από αρχάριους και μέσου επιπέδου μέχρι πεπειραμένους skiers ή snowboarders. Είναι σηματοδοτημένες με διεθνείς συμβολισμούς, η διάστρωση τους είναι υψηλού επιπέδου και οι σύγχρονοι αναβατήρες εξασφαλίζουν τη γρήγορη πρόσβαση. Υπάρχουν ακόμη 160 (!!!) κανόνια για τεχνητό χιόνι τα οποία είναι εγκατεστημένα σε περίπτωση που χρειαστεί. Στη βάση του χιονοδρομικού θα βρείτε οργανωμένες σχολές εκμάθησης σκι & σνόουμπορντ.

Οι εκδρομές για το πανέμορφο Borovets με το φανταστικό night skiing πραγματοποιούνται Χριστούγεννα, Θεοφάνια και Καθ. Δευτέρα. Αναχωρούμε νωρίς το πρωί και επιστρέφουμε το βράδυ της τελευταίας μέρας της εκδρομής (αναχώρηση στις 15:00). Για τη διαμονή σας μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στο Rila 4*  στη βάση των αναβατήρων (ski in – ski out) με άμεση πρόσβαση στις πίστες του χιονοδρομικού, και το Euphoria Club Hotel & Spa 4* σε απόσταση 2km με δωρεάν transfer για τη βάση της τηλεκαμπίνας. Προσοχή, μετακινήσεις από/ προς το Euphoria δεν γίνονται απογευματινές ώρες.

_tips of the trip

 • δυνατότητα για ξενοδοχείο ski in – ski out
 • πίστες για όλα τα επίπεδα
 • κρατήστε δυνάμεις για το νυχτερινό ski / snowboard

_οι τιμές είναι ανά άτομο σε δίκλινο και περιλαμβάνουν:

 • Μεταφορά από/ προς Θεσσαλονίκη & Σέρρες (Προμαχώνας)
 • Διαμονή και διατροφή της επιλογής σας
 • Ελεύθερη χρήση των παροχών spa (αναλόγως τις δωρεάν παροχές του ξενοδοχείου).
 • Μετακινήσεις προς/ από τη βάση της τηλεκαμπίνας βάση προγράμματος (εκτός από τα ξενοδοχεία ski in-ski out)
 • Έμπειρος συνοδός του γραφείου, ενημερωτικά έντυπα, ασφάλεια αστικής ευθύνης, ΦΠΑ

_οι τιμές δεν περιλαμβάνουν:

 • Κάρτες lift
 • Extra γεύματα και ποτά

_σημαντικές πληροφορίες:

 • Για να ταξιδέψετε στη Βουλγαρία χρειάζεστε διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες. Ο διοργανωτής δε φέρει ευθύνη σε περίπτωση που ο πελάτης δε διαθέτει τα νόμιμα έγγραφα για τη διέλευση των συνόρων. Οι υπηρεσιακές ταυτότητες δεν αποτελούνε ταξιδιωτικό έγγραφο. Οι κάτοχοι μη ελληνικών εγγράφων έχουν την ευθύνη για τη διέλευση των συνόρων (περισσότερες πληροφορίες μπορούν να πάρουν από τη βουλγάρικη πρεσβεία ή προξενείο ή την αστυνομία συνόρων 2323041222)
 • Παιδιά μέχρι 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο
 • Παιδιά κάτω των 18 που ταξιδεύουν με ένα γονέα χρειάζονται επικυρωμένη εξουσιοδότηση/ συγκατάθεση του άλλου γονέα. Παιδιά που ταξιδεύουν χωρίς τους γονείς χρειάζονται επικυρωμένη εξουσιοδότηση/ συγκατάθεση και από τους δύο γονείς
 • Σύμφωνα με το διεθνή ξενοδοχειακό κανονισμό μπορείτε να παραλάβετε (check in) το δωμάτιο σας από τις 14:00 (στο Rila από τις 15:00) και να το παραδώσετε (check out) μέχρι τις 12:00
 • Οι εκπτωτικές τιμές των παιδιών ισχύουν για τη διαμονή τους σε δωμάτιο με δύο ενήλικες
 • Οι αναχωρήσεις από το Borovets πραγματοποιούνται 15:00-15:30, αναλόγως το ξενοδοχείο. Για την ακριβή ώρα θα ενημερωθείτε από τα ενημερωτικά έγγραφα που θα λάβετε από το συνοδό σας
 • Η εκδρομή πραγματοποιείται κανονικά με ελάχιστη συμμετοχή 20 ατόμων ανεξάρτητα από την κατάσταση λειτουργείας του χιονοδρομικού κέντρου.