_η εκδρομή

Το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Jeep Safari με προορισμό τον Γράμο και την Αετομηλίτσα!

Μια εκδρομή – οδοιπορικό, τρεις μέρες στην ανεξερεύνητη, ιστορική, γωνιά της Ελλάδας, σε αλπικά τοπία, με πολλά χωμάτινα χιλιόμετρα, hiking στη δρακόλιμνη του Γράμου, παιχνίδια περιπέτειας και canyoning στο φαράγγι του Κλέφτη στα Γρεβενά! Ήταν η πρώτη φορά που βρεθήκαμε σ’αυτήν την περιοχή και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το επαναλάβουμε!

_Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Ξεκινήσαμε νωρίς το πρωί του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου για τον Γράμο και το ραντεβού για τα πληρώματα στο Νεστόριο Καστοριάς, στην πλατεία του χωριού.

Η πρώτη γνωριμία έγινε στο σημείο που γίνεται το River Party, μια πανέμορφη τοποθεσία δίπλα στον Αλιάκμονα, μέσα από ομαδικά παιχνίδια με πολύ – πολύ γέλιο! Η συνέχεια της πρώτης μέρας μας βρίσκει σε χωμάτινες διαδρομές, στην καρδιά του εθνικού δρυμού Γράμου με προορισμό τον ξενώνα / καταφύγιο του κ. Θόδωρου στην Αετομηλίτσα. Φυσικά δεν παραλείψαμε τις στάσεις στο ιστορικό ύψωμα “Χάρος”, στο Εθνικό πάρκο συμφιλίωσης όπου παρακολουθήσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη από τον καθηγητή κ. Ραϋμόνδο Αλβανό και στις αλπικές λίμνες Αρένες για το καθιερωμένο snack. Φτάνοντας στην Αετομηλίτσα είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα σε μια πολύ ωραία χωμάτινη, κυκλική διαδρομή περιμετρικά του χωριού.

Το βραδάκι μας βρήκε δίπλα στο αναμμένο τζάκι του ξενώνα με καλή παρέα, κιθάρα, κρασάκι και γίδα βραστή!

_Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Η δεύτερη ημέρα της εκδρομής ξεκίνησε με πολύ πρωινό ξύπνημα γιατί το πρόγραμμα έχει ανάβαση στην αλπική δρακόλιμνη “Γκιστόβα” και πάνω από 60km χωμάτινης διαδρομής!

Αρχικά μπαίνουμε σε μια απίθανη χωμάτινη διαδρομή Αετομηλίτσα – Γράμουστα μέσα από αλπικά τοπία βοσκοτόπια & στάνες κοντά στα 2000m υψόμετρο. Μετά από μια σύντομη στάση για το πρωινό ξεμούδιασμα φτάνουμε στη Γράμουστα και παίρνουμε τον ανηφορικό δρόμο για τη δρακόλιμνη του Γράμμου. 5km χωμάτινης διαδρομής και φτάνουμε στο σημείο που θα αφήσουμε τα 4×4, παίρνουμε σακίδια και μπαστούνια πεζοπορίας και συνεχίζουμε την ανάβαση μας. Η διαδρομή για τη λίμνη είναι μια δίωρη ανάβαση, η οποία μας αποζημιώνει με το εκπληκτικό τοπίο που θα συναντήσουμε! Ξεκούραση & snack δίπλα στη λίμνη, φωτογραφίες με τον αλπικό Τρίτωνα, ιστορίες και θρύλοι σχετικά με τη λίμνη και φυσικά απόλαυση του τοπίου σε συνδυασμό με τον εκπληκτικό ήλιο και τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες στα 2350m! Ξεκινάμε για την κατάβαση με το μυαλό στο barbeque που μας περιμένει στη Γράμμουστα!

Λόγω της αλλαγής σε χειμερινή ώρα, η τελευταία διαδρομή της ημέρας θα γίνει νυχτερινή. Επιστρέφουμε γύρω στις 8 στην Αετομηλίτσα για ξεκούραση και απολογισμό ημέρας μπροστά στο τζάκι με ανέκδοτα, κιθάρα, κρασάκι και φυσικά γίδα βραστή!

_Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Τρίτη και τελευταία μέρα της εκδρομής μας στον Γράμο. Αφού πήραμε πήραμε το πρωινό μας με ντόπια αυγά, σπιτικές μαρμελάδες & ελληνικό καφέ ξεκινήσαμε για το δρόμο της επιστροφής με στάση για μια βουτιά!

Αφήνουμε το Γράμμο και περνώντας από Φούρκα και Σαμαρίνα φτάσαμε στο χωριό Σπήλαιο και το φαράγγι του Κλέφτη. Εκεί μας περιμένει ο Ηρακλής, φίλος και οδηγός μας στη διάσχιση του φαραγγιού “Κλέφτης”. Φοράμε τις στολές neoprene και ετοιμαζόμαστε για μια εκπληκτική, “δροσερή” εμπειρία με νεροτσουλήθρες, βουτιές και πολύ γέλιο σε ένα πολύ στενό φαράγγι μήκους ενός χιλιομέτρου. Το σούρουπο μας βρήκε σε παραδοσιακή ταβέρνα του Σπηλαίου αναπολώντας και σχολιάζοντας στιγμές από το αξέχαστο τριήμερο!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες για την υπέροχη παρέα και στη Suzuki Papavramidis για την παροχή του εκπληκτικού νέου Jimny!

Δείτε εδώ το video της εκδρομής από το κανάλι του Explosivo στο YouTube.