_το χιονοδρομικό κέντρο

Το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια βρίσκεται στο όρος Βέρμιο, απέχει 17 χλμ. από την πόλη της Νάουσας και 110χλμ από την Θεσσαλονίκη. Η βάση του βρίσκεται στα 1430μ. και εκτείνεται έως τα 2005μ.. Διαθέτει πίστες κάθε βαθμού δυσκολίας και πίστες δρόμων αντοχής, 1 εναέρια διπλή καρέκλα, 4 συρόμενους αναβατήρες και 1 baby lift. Τα 3-5 Πηγάδια είναι το μόνο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας που διαθέτει σύστημα τεχνητής χιόνωσης.

Νέα διαχείριση (2022 & έπειτα)

Την διαχείριση του χιονοδρομικού κέντρου έχει αναλάβει πλέον η εταιρία “Ορεινός Τουρισμός ΑΕ”, η οποία έχει προχωρήσει ήδη σε προετοιμασία και συντήρηση του εξοπλισμού για την φετινή (2022-2023) χειμερινή περίοδο, και προγραμματίζει την ανανέωση και αναβάθμιση των παροχών ώστε να λειτουργεί με τα πιο σύγχρονα πρότυπα και παράλληλα να επιτευχθεί η 12μηνη λειτουργεία του.

Δίπλα στον εναέριο αναβατήρα υπάρχει το Lift Bar, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει ζεστά ροφήματα, ποτά και snacks, και στην κορυφή του βουνού, στα 2005μ., υπάρχει το Chalet όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ του με απεριόριστη θέα προς όλη την Μακεδονία.

Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει επίσης κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού και σχολή ski/snowboard.

_snowbus

Για τους λάτρεις του βουνού και της χιονοδρομίας το γραφείο μας διοργανώνει κάθε χειμερινή σεζόν μία πληθώρα εκδρομών προς το χιονοδρομικό κέντρο των 3-5 Πηγαδιών.

Με αφετηρία την Θεσσαλονίκη, το Snowbus αναχωρεί νωρίς το πρωί και επισκέπτεται το χιονοδρομικό κέντρο καθημερινά (βάσει προγράμματος) ώστε οι χιονοδρόμοι να έχουν όλη την μέρα μπροστά τους για να απολαύσουν τις πίστες του. Μπορείτε να συνδυάσετε 2 ημερήσιες εκδρομές με διαμονή σε ένα από τα ξενοδοχεία της περιοχής (Κουτσούφλιανη) ώστε να κάνετε μία όμορφη πολυήμερη εκδρομή στο βουνό.

Προνόμια Snowbus

Έχετε υπόψη ότι μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις ειδικές τιμές group για τις κάρτες χρήσης αναβατήρων και για τις ενοικιάσεις εξοπλισμού. Οι τιμές για τη μεταφορά συμπεριλαμβάνουν ένα snack & καφεδάκι σε περίπτωση που ξεχάσατε το πρωινό σας! Τις εκδρομές μας συνοδεύουν πάντα έμπειροι/ες συνοδοί, προσωπικά διαλεγμένοι/ες από την ομάδα μας.

Νωρίς το απόγευμα και με την λήξη της ημερήσιας λειτουργείας του χιονοδρομικού, το λεωφορείο αναχωρεί για την επιστροφή στην Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα του snowbus ανανεώνεται εβδομαδιαίως.

_τα ξενοδοχεία

Στον χώρο του χιονοδρομικού κέντρου υπάρχει το μοναδικό ski in – ski out ξενοδοχείο της Ελλάδας, το ξενοδοχείο “Πηγάδια”. Έχοντας παραμείνει κλειστό τα τελευταία 4 χρόνια, το ξενοδοχείο βρίσκεται σε φάση ανακαίνισης και προβλέπεται να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό το 2024.

Για την διαμονή σας στην περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια σας προτείνουμε και τα ξενοδοχεία: Sfendamos Wood Village, Naousa Mountain Resort και Remos Villas τα οποία βρίσκονται στην περιοχή Άγιος Παύλος (Κουτσούφλιανη) 4 χιλιόμετρα πριν το χιονοδρομικό κέντρο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους τιμοκαταλόγους των ξενοδοχείων.

Naousa Mountain Resort

Το Naoussa Mountain Resort είναι ένα ορεινό ξενοδοχείο με ιδιαίτερη έμφαση στην καλύτερη δυνατή εναρμόνιση με τη φύση. Όλοι οι χώροι του ξενοδοχείου προσφέρουν μια ζεστή και φιλόξενη αίσθηση στον επισκέπτη καθώς και στιγμές χαλάρωσης και ευκαιρίες επαφής με τη φύση.

Remos Villas

Κάθε χώρος διαμονής, φτιαγμένος αποκλειστικά από πέτρα και ξύλο, διακοσμημένος με λιτότητα υψηλής αισθητικής, είναι απόλυτα λειτουργικός, ενώ αποπνέει από την πρώτη στιγμή αίσθηση οικειότητας, ζεστασιάς και διακριτικής πολυτέλειας. Το Remos Villas διαθέτει ποικιλία δωματίων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες και επιθυμίες των επισκεπτών.

 

Sfendamos Wood Village

Κρυμμένο στις πλαγιές του Βερμίου, το Sfendamos Wood Village σας περιμένει για να σας χαρίσει μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Να βιώσετε τη δυνατή ενέργεια και την εκκωφαντική ηρεμία ενός μοναδικού βουνού μέσα από την άνεση και τη φιλική ατμόσφαιρα του ιδιωτικού σας Chalet.