_γενικά

Rafting στο Βενέτικο Β’, μια μέτριας δυσκολίας διαδρομή με συνεχόμενα περάσματα 2ου βαθμού, σε ένα πανέμορφο μετεωρίτικο τοπίο! Ο Βενέτικος είναι ποταμός του νομού Γρεβενών, πηγάζει από τους ορεινούς όγκους του Σμόλικα, της Βασιλίτσας, του Όρλιακα και της Βάλια Κάλντα. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραπόταμους του Αλιάκμονα.

_η δραστηριότητα

Rafting είναι η κατάβαση ποταμού με φουσκωτές βάρκες ειδικού τύπου. Η διαδρομή του Βενέτικου Β’ είναι 9km, ξεκινάει από τη γέφυρα του Ελευθεροχωρίου, διασχίζει ένα μικρό φαράγγι και τερματίζει στο χωριό Αγάπη, στη συμβολή του με τον Αλιάκμονα. Έχει περάσματα 2ου βαθμού δυσκολίας και διάρκεια δραστηριότητα 2:00 – 2:30 ώρες, αναλόγως τη ροή του ποταμού.

_η εκδρομή μας

Αναχωρούμε το πρωί της Κυριακής, 7:10 από Καλαμαριά (1ο λύκειο, Χηλής 12) & 7:30 από κέντρο (Τσιμισκή 115). Μετά από 2,5 ώρες περίπου φτάνουμε στο χωριό Φελλί και τη βάση όπου θα αλλάξουμε και θα παραλάβουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό. Θα προετοιμαστούμε για την κατάβαση και θα αναχωρήσουμε για την αφετηρία της κατάβασης. Μετά από 2 – 2:30 ώρες μοναδικής εμπειρίας στα νερά του Βενέτικου αναχωρούμε για την επιστροφή με ενδιάμεση στάση στα Γρεβενά.

Οι εκδρομές για ράφτινγκ στο Βενέτικο Β’ πραγματοποιούνται από  μέσα Μαρτίου μέχρι αρχές Μαϊου

_το κόστος συμμετοχής είναι 50€/άτομο και περιλαμβάνει:

  • τη μεταφορά από Θεσσαλονίκη
  • τη δραστηριότητα του rafting με τον απαραίτητο εξοπλισμό (βάρκες, κουπιά, κράνη, σωσίβια, στολές)
  • snack
  • ΦΠΑ

_να μην ξεχάσω:

  • μαγιό ή εσώρουχα που θα βραχούν
  • δεύτερο ζευγάρι παπούτσια ή σανδάλια κλειστού τύπου που θα βραχούν
  • πετσέτα

*Η εκδρομή πραγματοποιείται με ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό συμμετοχών τα 15 άτομα και μέγιστο αριθμό τα 50 άτομα. Κατόπιν ζήτησης υπάρχει επίσης η δυνατότητα για ημερομηνία και πρόγραμμα της επιλογής σας. Συμμετοχές από 8 ετών και άνω.